Thumbnail 20240814 151939
15 august 2024

Automatiktekniker Magnus gik efter VM fra begyndelsen: Nu er han på landsholdet

Da Magnus Holmgaard Jørgensen var en lille dreng, kunne han rigtig godt lide at få ting til at virke, og derfor lå det også lidt i kortene at blive automatiktekniker. Efter et flot resultat til DM i Skills går hans drøm i opfyldelse om at skulle til WorldSkills, og nu glæder han sig til at være en del af landsholdet og det fællesskab, der følger med.

Navn: Magnus Holmgaard Jørgensen 

Virksomhed: Grundfos

Skole: Mercantec

Fag: Automatiktekniker 

Alder: 20 år

Hvad går dit fag ud på?

- Mit fag går ud på at fejlfinde på industriteknik- og produktionsmaskiner såsom samlemaskiner, støbemaskiner og transportanlæg. Vi både opbygger og optimerer gamle og nye maskiner.

Hvorfor valgte du lige automatikteknikeruddannelsen?

- Jeg var ude og se nogle forskellige uddannelser, og så syntes jeg, at automatikdelen var det mest spændende. Så tog jeg til åbent hus og talte med andre automatikteknikere, hvorefter jeg kom i praktik hos Grundfos, hvor jeg nu også er i lære.

- Det har ligget lidt i kortene, at jeg skulle blive automatiktekniker eller i hvert fald noget i den retning. For lige siden jeg var helt lille, har jeg kunne lide at få ting til at fungere.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- Det er bedste er nok at nørde komplekse opgaver og programmere. Samtidig er det også det sværeste og mest udfordrende.

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til WorldSkills?

- Jeg har meget gåmodpå. Jeg giver ikke op midt i en opgave – jeg prøver at forstå den og løse opgaven så godt som muligt hver eneste gang.

Hvordan er det at skulle deltage i WorldSkills?

- Det er rigtig stort. Selvom jeg fokuserede på DM i Skills, så vidste jeg godt, at der var EM- og VM-pladser på spil. Så jeg håbede meget, at jeg nåede så langt.

Hvordan forbereder du dig?

- Vi har fået noget dokumentation på emner, som vi skal kunne. Vi får lov til at låne maskiner, som før er blevet brugt til Skills, og nu er vi i gang med at købe dele hjem, så vi kan øve os.

Hvad glæder du dig særligt til i konkurrencen?

- Jeg glæder mig allermest til at være en del af fællesskabet på vores landshold. Og så glæder jeg mig til første dag i Lyon, når startskuddet lyder, og vi sætter i gang. Der kulminerer det hele.

Hvordan er det at skulle dyste i hold?

- Vi dyster i hold på mechatronics, og det vil sige, at Sofie og jeg skal kunne hjælpe hinanden og støtte hinanden, men vi skal faktisk arbejde meget selvstændigt med hver vores ting. Ikke desto mindre skal vi hele tiden vide, hvad den anden laver.

Hvilke erfaringer kan du trække med fra din deltagelse i DM i Skills?

- Jeg har lært at holde hovedet koldt i pressede situationer. For nu ved jeg, at vi bliver meget pressede under konkurrencen. Men jeg skal bare være mig selv 100 procent indtil, at jeg ikke kan gøre mere.

Hvad siger din familie og venner til, at du skal til WorldSkills?

- De er rigtig glade og stolte. De engagerer sig meget i det.

Hvordan bidrager din uddannelse, med dine ord, til den grønne omstilling?

- På uddannelsen har vi et fag, der hedder energioptimering, hvor vi lærer om luftforbrug og strøm og hvor meget energi, der er behov for. Vi bliver klædt på til ikke at overdimensionere tingene i forhold til en opgave.

Bruger du AI i dit arbejde – og hvis ja – hvordan?

- Jeg bruger det ikke. Vi kan godt bruge det til tekniske spørgsmål, men vi skal altid have informationen verificeret et andet sted fra.

Kontakt os gerne og hør nærmere

Janni Sønderup Jaqué

Projektleder

Telefon

33 77 91 81

Mobil

21 94 53 57

E-mail

jsj@iu.dk

Anne Witt Thomsen

Projektkoordinator

Telefon

33 77 91 60

Mobil

30 90 54 74

E-mail

awt@iu.dk