COLOURBOX57599920
10 januar 2024

Her er de ti mest læste nyheder i 2023

Her har vi samlet de ti nyheder, I læsere har givet mest opmærksomhed  i 2023

  1. Analyse: Grøn omstilling stiller nye krav til personvognsmekanikeren
    Fremtidens bil er elektrisk, automatiseret, trådløst forbundet med omverdenen og lavet af materialer, der kan genbruges i den cirkulære økonomi. Det stiller nye krav til uddannelsen som personvognsmekaniker. 
    Læs nyheden her
  2. Ændrede overgangskrav skal styrke metaluddannelserne
    Nu skal der flere lærlinge på metalindustriens erhvervsuddannelser. Det skal en ændring af uddannelsernes overgangskrav være med til at sikre. Ændringen betyder bl.a., at lærlinge ikke længere skal undervises i fx tekstanalyse på grundforløb 2, men i stedet møder faget dansk i den øvrige undervisning. Dermed bliver kravene mellem grundforløbet og hovedforløbet mere relevante, og det skal understøtte, at flere vælger og gennemfører uddannelserne. 
    Læs nyheden her
  3. Nyt obligatorisk AMU-kursus klar til arbejdet med isocyanater
    Medarbejdere, som arbejder med isocyanater på en måde, der kan indebære øget risiko for at blive udsat for stoffet, skal fremover gennemføre et nyt AMU-kursus om personlig sikkerhed. Tre skoler udbyder lige nu kurset. 
    Læs nyheden her
  4. Procesoperatøruddannelsen fylder 30 år og er mere populær end nogensinde før
    For 30 år siden blev det allerførste hold procesoperatører udlært. Det var et populært AMU-kursus, der lagde grundstenen til uddannelsen, som i år har flere ansøgere end nogensinde før.  
    Læs nyheden her
  5. Analyse: Den grønne omstilling kræver 195.000 ekstra årsværk i industrien frem mod 2035
    Den grønne omstilling kræver sine medarbejdere. Der er brug for 195.000 årsværk i industrien frem mod 2035, hvis Danmark skal nå sine klimaplaner. Ingeniørvirksomheden Cowi offentliggjorde tallene på konferencen ”Hvordan får vi flere medarbejdere i industrien til den grønne omstilling?”.
    Læs nyheden her
  6. Nyt firmandshold af industriteknikerlærlinge udpeget til oplæring hos Lockheed Martin
    Fire nye industriteknikerlærlinge er blevet udpeget til seks ugers oplæring hos den amerikanske flyproducent Lockheed Martin. De fire lærlinge rejser afsted til maj 2024. 
    Læs nyheden her
  7. Karrosseritekniker Michael er klar til at give den ”en ordentlig skalle” til EuroSkills
    I februar 2023 blev 22-årige Michael Bolvig Hansen kåret som Danmarks bedste karrosseritekniker. Læs portrættet af Michael, der glædede sig til deltage i konkurrencen. 
    Læs nyheden her
  8. Industritekniker Asker er klar til at mærke stemningen til EuroSkills i Polen
    Industrien stillede op med fem talentfulde unge mennesker til EuroSkills i Gdansk i Polen. Vi bragte portrætter med alle fem, og her er det første med industriteknikeren Asker, der så frem til at mærke stemningen i Gdansk. 
    Læs nyheden her
  9. Får vi medaljer med hjem fra EuroSkills i Gdansk? Mød industriens landshold
    Industrien stillede op med fem talentfulde unge mennesker, da der i september var EuroSkills i Gdansk i Polen. Fagene var lastvognsmekaniker, landbrugsmaskinmekaniker, karrosseritekniker, personvognsmekaniker og industritekniker. 
    Læs nyheden her
  10. To nye online læringsforløb skal hjælpe flere elever med at score en læreplads
    Den 20. september 2023 blev to nye online læringsforløb lanceret. De skal hjælpe elever med at finde en læreplads på uddannelserne personvognsmekaniker og data- og kommunikation. 
    Læs nyheden her

Kontakt os gerne og hør nærmere

Sine Neuchs Thomsen

Chefkonsulent

Telefon

33 77 91 33

Mobil

22 87 83 51

E-mail

st@iu.dk